Oppskrift: Pavlovakake

Pavlovakake 550

 

Herr GodTids favorittkake er Pavlovakaken.

Den er oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova,

og er en herlig kakedessert som passer til mange anledninger.

Pavlovakaka er enkel å lage.

Trikset er å få en god, sprø bunn som smelter på tunga.

Mine tips til å få til dette er å passe på at eggene er romtempererte,

hvis man ikke har tid til å vente, så kan man putte eggene i en skål med lunket vann,

mens man måler opp og gjør klar de andre ingrediensene.

 

Ellers er det veldig viktig at man bruker en ren, tørr skål

som ikke er av plast. Også må man skille eggehvitene helt fra plommen.

Det er også lurt å ikke lage ringen på bakepapiret så stor, for kaka har en tendens til å flyte litt ut i ovnen.

 

Dersom man former marengsen til en skål, flyter ikke kremen og bærene ut når man pynter.

Jeg pleier å strø en god, mørk sjokolade på toppen av kaka.

Andre bruker sukker eller melis, evt. ikke noe.

 

Lykke til!

 

Related Posts