Oppskrift: Pavlovakake

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

 

Herr GodTids favorittkake er Pavlovakaken.

Den er oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova,

og er en herlig kakedessert som passer til mange anledninger.

Pavlovakaka er enkel å lage.

Trikset er å få en god, sprø bunn som smelter på tunga.

Mine tips til å få til dette er å passe på at eggene er romtempererte,

hvis man ikke har tid til å vente, så kan man putte eggene i en skål med lunket vann,

mens man måler opp og gjør klar de andre ingrediensene.

 

Ellers er det veldig viktig at man bruker en ren, tørr skål

som ikke er av plast. Også må man skille eggehvitene helt fra plommen.

Det er også lurt å ikke lage ringen på bakepapiret så stor, for kaka har en tendens til å flyte litt ut i ovnen.

 

Dersom man former marengsen til en skål, flyter ikke kremen og bærene ut når man pynter.

Jeg pleier å strø en god, mørk sjokolade på toppen av kaka.

Andre bruker sukker eller melis, evt. ikke noe.

 

Lykke til!

 

9 comments on “Oppskrift: Pavlovakake

  1. Krabbelure

    Ah, ser jo supergodt ut ! Min bror fikk smake pavlovakake i Australia, og har aldri glemt det. Hos oss er vi ikke vant med å bake slike kaker, men etter denne oppskrivten ble jeg nesten så modig at jeg tør å prøve. Tenker mannen blir glad i dag…:)

    Reply
  2. GodTid

    Det synes jeg absolutt du skal prøve.
    Ei kake som absolutt er verdt å smake!

    Fin søndag til deg!

    Klem fra Tone

    Reply
  3. Silje

    Pavlova er verdens beste kake! Jeg pynter den med bjørnebær og bringebær. Et annet godt tips er å vispe opp vaniljekremen godt før den blandes med kremen. Da slipper man alle klumpene som er i vaniljekremen, og den blir mye luftigere.

    Silje

    Reply
  4. GodTid

    Takk for tips!:)

    Jeg blander litt av kremen i vaniljekremen, visper den,
    og legger et lag vaniljekrem under, og et lag krem oppå.
    Også pynter jeg med de bærene vi har for hånden.
    Blåbær er også kjempegodt på denne kaka
    - særlig om den er ferskplukket!

    Klem fra Tone

    Reply
  5. HusmorDronninga

    For en fantastisk fin blogg du har!
    Her kommer jeg gjerne tilbake.. så jeg må nok lagre linken din et sted, så du ikke bare forsvinner helt ut i evigheten igjen… ;)

    Pavlova er definitivt en av mine favoritter også! (i tillegg til det meste med sjokolade…hihi…) Og skal jeg bare en kake jeg vet blir en favoritt i familieselskaper, er jeg ikke i tvil…

    Ha en fin uke!

    Hilsen Kjersti

    Reply
  6. GodTid

    Takk for herlige tilbakemeldinger!:) Dere gjør dagen min hurrabra!

    Ønsker dere alle en super ukestart!

    Klem fra Tone

    Reply
  7. GodTid

    Tusen takk, Cecilie! Du har jo en helt fantastisk fin blogg selv også!

    Ønsker deg en strålende mandag!

    Mange klemmer :)

    Reply

Leave a Reply